Ridehuset

Byens første ridehus ble oppført av et privat selskap etter tegninger av arkitekt Schak Bull i engelsk kirkestil med rundbuete vinduer og i 2 1/2 etasje. Det ble tatt i bruk 1875 og lå på Dynnerengen, på en eiendom som senere fikk adressen Vestre Murallmenning 15. Bygningen var betegnet som en «engelsk stall» og hadde leieplass for 16 hester. Kjøpmann Severin Heiberg reiste den for egne midler. Bergens Indremisjon kjøpte bygningen 1888, og lot den utbygge og ominnrede til bedehuset Betlehem.

Et nytt ridehus (ark. Hans Heinrich Jess) ble oppført 1898 på eiendommen Nygårdsgaten 89. Bygningen ble utvidet 1918, og banen fikk da internasjonale mål, 18 × 40 m, og galleri langs en langside. Ridehuset ble eid av et privat selskap, og drevet i samarbeid med Bergens Rideklubb. Huset ble ikke bare brukt til sitt egentlige formål – rideopplæring, trening og rytterkonkurranser- og oppvisninger; leilighetsvis ble det også leid ut til utstillinger av ulike slag, og det ble også holdt sirkusforestillinger der. Ridehuset ble revet 1960 for å gi plass til en forretningsgård.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.