Salhus skule

Salhus skole ble oppført i 1956. Arkitekter, Torgeir Alvsaker og Einar Vaardal-Lunde. Fotograf: Ragnhild Øverland Arnesen. Seksjon informasjon, Bergen kommune.

Salhus skule ble oppført i 1956. Arkitekter, Torgeir Alvsaker og Einar Vaardal-Lunde. Fotograf: Ragnhild Øverland Arnesen. Seksjon informasjon, Bergen kommune.

Salhus skule, Vikavegen 30, barneskole (1.–7. klasse), oppført 1956 (ark. Torgeir Alvsaker og Einar Vaardal-Lunde). Skolen ble startet av Salhus Tricotagefabrik 1916 i Salhusvegen 215; kommunal fra 1936. Elevtallet doblet i løpet av de siste 10–12 årene til 120 i dag (2009). 14 lærere. Bjørg Lise Kaupang Rasmussen er rektor.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

 1. Trygve Olav Farestveit

  Hei, det er blitt oppdaga feil i byleksikonet på eigennavn. I dag er det lov å bruke skole eller skule om ein annan i nynorsk skriftsmål med unntak av eigennavn. Salhus skule er eit eigennavn men er skriven Salhus skole. Salhus skole finnes derimot i Brønnøysund. Dette vart oppdaga ved å bruke søkemotor på Salhus skule og det ikkje dukka opp, mens Salhus skole i Brønnøysund kom fram med ein gong. Ber om å rette denne skrivefeilen på nett og i eventuellt ny opptrykk av leksikonet. Som eit eksempel så heiter det bydelen i nord Åsane og ikkje Åsene pga eigennavn.

  Mvh

  Trygve Olav Farestveit

  Svar

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
 • Bestillinger
 • Generelle spørsmål
 • Digitalisering
 • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
 • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.