Sandviken, Idrettslaget

Idrettslaget Sandviken, Øyjordsveien 6, stiftet 1945, driver håndball og fotball, mest kjente spillere Trude Stendahl og Gro Espeseth. Gress- og grusbaner og svømmehall på Stemmemyren, Øyjordsveien 2, med klubbhus oppført 1991. – En klubb med samme navn drev i mellomkrigsårene boksesport og hadde flere landskjente medlemmer.

Jentestadion
IL Sandviken ønsker å bygge verdens første jentestadion på Stemmemyren, døpt Sandviken Arena. Anlegget som er tegnet av Arkitektkontoret Vaardal-Lunde AS, har en prislapp på 80 millioner kroner, hvorav Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune bidrar med 30 millioner. Klubben må selv skaffe 50 millioner. Håpet er at det første spadestikket kan bli tatt høsten 2009.

Den nye kvinnearenaen er planlagt både for elite- og breddeidrett, men også med tanke på at nærmiljøet i Sandviken skal ha glede av anlegget, som vil kunne brukes hele året. I tillegg til treningsfasiliteter tilrettelagt for toppidrett, vil det bli et helsefremmende aktivitetssenter. Det får sitteplasser til 3000 tilskuere, alle under tak, konferansesal med plass til 300 personer, foruten 8–10 mindre møterom for opp til 20 personer. I tillegg blir det kafeteria og klubblokaler i arenaen. Totalt vil det innvendige arealet bli på 4000 m2.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Sandvikskirken | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.