Slettebakken kirke

Slettebakken kirke, sognekirke som stod ferdig i 1970. Arkitekt Tore Sveram tegnet kirken. Fotograf: Øyvind H. Berger. Fotoregistrering av Bergen, Bergen Byarkiv.

Slettebakken kirke, sognekirke som stod ferdig i 1970. Arkitekt Tore Sveram tegnet kirken. Fotograf: Øyvind H. Berger. Fotoregistrering av Bergen, Bergen Byarkiv.

Slettebakken kirke, Vilhelm Bjerknes’ vei 31, sognekirke for Slettebakken menighet, innviet 20. desember 1970. Kirken ligger på en høyde øst for Tveitevatnet og er oppført i betong (ark. Tore Sveram). Det todelte overbygget er tekket med kobber, og svinger seg i en myk bue mot stupet på vestsiden. Kirkerommet er trekantet og har 305 sitteplasser, som kan økes til 325 ved fjerning av lettvegger. Klokketårn over inngangspartiet, som har orgelgalleri. I et hjørne av koret er en 20 m høy søyle; døpefont, prekestol og alter fører på linje frem mot søylen. Innvendig er kirken kledd med trevirke (oregon pine), gulvene er dekket med rødbrune asfaltfliser. En utkraget terrasse i sokkeletasjen skiller kirkerommet fra kontorer, møterom og ungdomsavdeling.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.