Ubåtbunkeren, Bruno, Laksevåg, ble bygd inn i fjell i Sørevågen og Nordrevågen av de tyske okkupasjonsmyndigheter fra 1941. Den ble utsatt for allierte luftangrep 4. og 29. oktober 1944 og 12. januar 1945. Størst skade ble gjort utenfor bunkeren; under det første angrepet ble Holen skole rammet. Til bygging av ubåtbunkeren, som pågikk like til fredsdagene 1945, gikk det med 18 000 tonn stål, 500 000 sand, 120 000 tonn sement og 15 tonn dynamitt. Tungarbeidet ble utført av sovjetrussiske krigsfanger
Under det fem meter tykke betongtaket skjuler det seg i dag tre dokker. Opprinnelig var det syv, men taket over de fire innerste ble sprengt vekk etter krigen av allierte marinestyrker. Britene var redd for at sovjetrusserne skulle rykke sørover fra Finnmark. Derfor ville de ha bunkeren ødelagt. I 1952 ble anlegget tatt i bruk av den norske Marinen og nyttes fremdeles i tilknytning til Haakonsvern orlogsstasjon, ved hovedvedlikehold av Marinens seks ubåter i Ula-klassen. To av dokkene er i bruk til enhver tid. 150 personer jobber i dag i ubåtbunkeren.
Nordrevågen på Laksevåg var før krigen et fredfullt og idyllisk sted der småhusene lå tett i tett som i Gamle Bergen og der det var nøst og badeplass i sjøkanten med yrende liv på varme sommerdager.