United Sardine Factories

United Sardine Factories A/S, U.S.F, fotografert på slutten av 1970-tallet. Fotograf: Øyvind H. Berger. Fotoregistrering av Bergen, Bergen Byarkiv.

United Sardine Factories A/S, U.S.F, fotografert på slutten av 1970-tallet. Fotograf: Øyvind H. Berger. Fotoregistrering av Bergen, Bergen Byarkiv.

United Sardine Factories A/S, U.S.F., ble grunnlagt 1910 og drev sin virksomhet i Verftsbakken (nå Georgernes Verft 3), i de fabrikklokalene som fra oppførelsen 1886 til 1903 hadde huset Petersen & Dekkes tekstilfabrikk (Pedek). U.S.F. forestod en større om- og utbygging av lokalene 1914–15 (ark. Sigurd Lunde), og fabrikken her var i sin tid regnet som Norges største hermetikkfabrikk under ett tak. Produksjonen omfattet foredling av brisling, sild. makrell, ansjos etc. og en tid også kjøtthermetikk. Firmaet hadde dessuten fabrikker på Horsøy og i Florvåg på Askøy. U.S.F. skal ha vært det første firmaet i Europa som tok i bruk fly for å holde forbindelsen mellom de ulike anleggene som virksomheten omfattet; flyene opererte langs kysten i årene 1919–23 og hadde Puddefjorden som base. Hermetikkproduksjonen i Bergen opphørte 1973, men frem til 1983 ble det produsert ulike slag emballasje. Bygningen i Verftsbakken ble solgt, og gjenoppstod etter ombygging (ark. 4B Arkitekter A/S) som Kulturhuset USF.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Kulturhuset USF | Bergen Byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.