Studentsamskipnaden i Bergen

Studentsamskipnaden i Bergen, SiB, hovedadministrasjon siden 1996 i Villaveien 10, opprettet 1948 som velferdsorganisasjon for studenter ved Universitetet i Bergen. I 2008 yter SiB tjenester til omkring 25 000 studenter ved følgende 9 høyere utdanningsinstitusjoner: Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole, Høgskolen i Bergen, Kunsthøgskolen i Bergen, Bergen Arkitektskole, Betanien Diakonale Høgskole, Haraldsplass Diakonale Høgskole, NLA Høgskolen og NLA Lærerhøgskolen. Medlemskap er obligatorisk og løses automatisk ved betaling av semesteravgift ved lærestedene. (De ca. 1200 studentene ved Handelshøyskolen BI Bergen er ikke med i Studentsamskipnaden.)

Studentsamskipnaden driver kantiner, studentboliger og barnehager, sosialrådgivning og helsetjeneste, samt Studentsenteret i Parkveien 1. med bl.a. svømmehall, idrettsanlegg, kafé/bistro, fagbokhandelen Studia AS, studentmedier og kontorer for studentdemokratiet. Den faste staben har økt fra en sekretær med to kontordamer i 1948 til nærmere 300 faste stillinger i 2008. Omsetningen i 2007 var 322 millioner kroner, hvorav Studia stod for 73 millioner. Aksjeselskapet Studia, som er heleid av Studentsamskipnaden, er Vestlandets største fagbokhandel med i alt fem bokhandler tilknyttet Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen og Norges Handelshøyskole. Hovedbutikken ligger i Studentsenteret.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Parkveien | Bergen byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Studentboliger | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.