Sportskafeen

Sportskafeen, serveringssted på Ulriksbanens øvre stasjonsområde. Åpnet 1962 under navnet Café Cithar som en turistattraksjon 607 m o.h. med utsikt over Bergen, og ble fra 1965 drevet under navnet Panorama Café til banen ble midlertidig nedlagt 1974. Etter gjenåpningen av banen 1979 gjorde et privat konsortium et nytt forsøk på drift av kafeen under navnet Sportskafeen De Syv Fjell. Bergen Turlag, som overtok ansvaret for driften 1983, tok opp igjen navnet Café Cithar, men måtte gi opp da driften av Ulriksbanen stanset høsten 1988. Da A/S Nye Ulriksbanen gjenåpnet banen våren 1990, tok selskapet også opp igjen kafedriften, nå under navnet Sportskafeen.

Fra januar 2008 ble banen igjen stengt, og dermed også kafeen. Men så kom eiendomsinvestoren Christian Foss på banen, bokstavelig talt. Som ny eier har han sørget for at en av byens store turistattraksjoner fortsatt blir holdt i live. 1. mai 2009 ble både banen og restauranten nær Ulrikens topp gjenåpnet, og fremsto da i fullstendig renovert stand. Ved den arkitektoniske utformingen av den nye restauranten er det tatt hensyn til et ønske fra Byantikvaren om at det gamle uttrykket burde beholdes. Som byggemateriale er det brukt eiketre, asfaltskifer, naturstein og glass. En av veggene i restauranten er skåret ut i en fjellvegg i Sandviken og fraktet med helikopter til fjells. Den ombygde sportskafeen har plass til 100 gjester. Se Ulriksbanen.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Ulriksbanen | Bergen byleksikon

  2. Tilbaketråkk: Ulriken | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.