Toro Næringsmiddelindustri

Toro Næringsmiddelindustri, heleid datterselskap av Rieber & Søn ASA, opprettet 1948. Firmaets første hovedprodukt var buljongterninger som ble markedsført under varemerket TORO (spansk, okse); fra 1959 har tørkede supper i poser fra Toro vært nasjonalt ledende i markedet, og veksten har fortsatt med lansering av et bredt spekter av ferdigmatprodukter. Det store gjennombruddet kom med Bergensk fiskesuppe 1964. Bedriften har gjort en pionerinnsats i utvikling av ny næringsmiddelteknologi og nye produksjonsmetoder, som også er blitt eksportert i form av lisensproduserende bedrifter i utlandet. I dag produseres det årlig mer enn 140 millioner pakker med TORO-produkter, og hvert år slippes ca. 50 nye produkter ut på markedet. 30 % av TOROs omsetning kommer fra produkter som er lansert de siste 10 årene. Navnet TORO Storkjøkken ble 2004 endret til Rieber & Søn Food Service som følge av den store utvidelsen av varespekteret. I tillegg til tradisjonelle TORO-produkter inngår nå merkevarer som Denja, Black Boy, King Oscar, Vossafår og Vestlandslefsa i porteføljen.

Administrasjonen holder til i konsernets hovedkvarter (Nøstegaten 58); fabrikken i Indre Arna har adresse Ekravegen 6, og ble oppført 1970 (ark. Astrup & Hellern).

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.