TrygVesta Forsikring

TrygVesta Forsikring, Folke Bernadottes vei 50, stiftet 1880 som Skadeforsikringsselskapet Vesta av den samme gruppen som 1884 stiftet livsforsikringsselskapet Hygea. De to selskapene var selvstendige foretak, men hadde samme styre og samme adresse til Vesta fra 1999 ble en del av det nordiske forsikringskonsernet TrygVesta, og Hygea fusjonerte med Norsk Kollektiv Pensjonskasse til Vital Forsikring AS

I 2000 gikk Danmarks største skadeforsikringsselskap Tryg Forsikring, Vesta og Unibank sammen om dannelsen av finanskonsernet Nordea, som 2002 solgte sin skadeforsikringsvirksomhet til det nye TrygVesta. I 2007 var TrygVesta blitt Nordens nest største skadeforsikringsselskap (etter If), i Norge det tredje største med en markedsandel på 18 %. Samme år ble Vesta en filial av TrygVesta, og skiftet navn fra Vesta til TrygVesta. Konsernet har i dag rundt to millioner privatkunder og mer enn 100 000 bedriftskunder i Norden, og ca. 3 800 ansatte.

Klare patriotiske motiver lå bak dannelsen av forsikringsselskapet Vesta. Utenlandske brannforsikringsselskaper hadde en betydelig portefølje i Bergen, men brannpremiene var dyre. De tok ikke hensyn til byens nye vannverk eller brannvesen. Ledende kjøpmenn i Bergen etablerte derfor skadeforsikringsselskapet Vesta, som nektet å tiltre den såkalte Tarifforeningen før en ny premietariff for Bergen ble godkjent. Vesta etablerte raskt et agenturnett omkring i landet og har i dag rundt 80 franchisekontorer i tillegg til sine egne kontorer. Utplasseringen av livbøyen startet 1952 og ble tatt inn i logoen til daværende Vesta Hygea 1972.

Fra starten holdt Vesta til i Småstrandgaten 13, som ble offer for 1916-brannen; etter noen års omflakkende tilværelse overtok selskapet Olav Kyrres gate 1/3/5, og holdt til der til 1979, da den nåværende bygningen i Fyllingsdalen (ark. Halfdan Grieg) ble tatt i bruk.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.