Kavli A/S

Kavli A/S, O., Sandbrekkevegen 91, Midttun, et av landets største næringsmiddelkonsern med 660 ansatte (2009) og årlig omsetning på 1,7 milliarder kroner. Bedriften ble opprettet 1893 av Olav (eller Ole) Knudsen Kavli (1872–1958), opprinnelig som et grossistfirma i fetevarer, aksjeselskap fra 1924. Firmaet startet tidlig på 1900-tallet, som det første i verden, produksjon av bløte smelteoster. Disse ostetypene (fremfor alt «Primula») i esker og tuber, er en stor eksportartikkel, og utgjør hoveddelen av produksjonen som også omfatter majones, kaviar, dressing m.m. Kavli overtok Vestfold Flatbrødfabrikk 1984. Smelteost brukes mest som pålegg, men også i matlaging (sauser, omeletter, ostekaker).

Nåværende produksjonslokaler ble tatt i bruk 1982 (ark. Halfdan Wiberg). Fabrikken har produksjonsbedrifter i Storbritannia og Sverige, og et handelsselskap i Danmark. Selskapet eies av O. Kavli og Knut Kavli’s Almennyttige Fond, der overskuddet går til forskning, kultur og humanitære formål.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.