Bennett Reisebureau A/S

Bennett Reisebureau A/S, Strandgaten 197, i dag med ny eier og nytt navn: HRG Nordic. Startet i Bergen 1887 av Fredrik Bennett som en filial av faren Thomas Bennetts byrå i Kristiania. Sammensluttet med Beyers Reisebureau 1915. Til brannen 1916 hadde byrået kontor i Torgallmenningen 18, etter et par år i brakke åpnet det i Ole Bulls plass 8/10, flyttet 1975 til Ole Bulls plass 9/11.

Reisebyrået som Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) drev i Bergen, ble 1992 kjøpt av Bennett-gruppen. Bennett på Ole Bulls plass ble slått sammen med dette byrået ved årsskiftet 1994–95, og flyttet samtidig inn i Fylkesbåtanes kontorlokaler i Strandgaten 197. I 1997 flyttet byråeet sin filial på Sandsli også til denne adressen.

1. juni 1995 ble Bennett-gruppen solgt til det britiske, børsnoterte selskapet Hogg Robinson Pic. (HRG). I en kort periode rundt årtusenskiftet het byrået Bennett BTI, senere BTI Nordic, for så å skifte til HRG Nordic fra 1. april 2006. Byrået har (2008) 26 ansatte. Bennett-navnet eksisterer fremdeles, men i dag bare på de byråene rundt om i landet som selger ferie- og fritidsreiser.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.