Bergenshallen

Bergenshallen sto ferdig i 1968. Den ble tegnet av arkitekt Erik Dogger. Fotograf: Marius Solberg Anfinsen. Seksjon informasjon, Bergen kommune.

Bergenshallen sto ferdig i 1968. Den ble tegnet av arkitekt Erik Dogger. Fotograf: Marius Solberg Anfinsen. Seksjon informasjon, Bergen kommune.

Bergenshallen, Vilhelm Bjerknes’ vei 24, kombinert ishall, messehall og arrangementshall, reist 1968 (ark. Erik Dogger) på en kommunal festetomt (tidligere Trygve Prestegårds gartneri) for midler fra næringslivet og med visse kommunale garantier. Tribuneplass for 4000 tilskuere på ishockeykamper, inntil 5800 tilhørere på konserter. Hallen er islagt ca. syv måneder i året, fra august til mars. Før sesongen 2005/2006 ble kjøleanlegget fullstendig rehabilitert.

Bergenshallen har kallenavnet “Badekaret”, er i dag hjemmearena for Bergen Ishockeyklubb og ishockeyklubben Lokomotiv Fana og nyttes også av Bergen Kunstløpsklubb og Bergen Bandy. Da hallen var ny, var det fire klubber i Bergen som begynte med ishockey: Årstad, Ulriken, Djerv og Baune. Om sommeren blir parkeringsplassen brukt til husvogner. Hallen var opprinnelig administrert som eget driftsselskap, aksjeselskap fra 1975; bygningen og driftsansvaret ble overtatt av kommunen 1980.

Bergenshallen brukes både som is- og arrangementshall.<br />Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen Byarkiv.

Bergenshallen brukes både som is- og arrangementshall.
Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Morgenavisen A/S, Bergen Byarkiv.

Den tidligere Bergenshallen, Lars Hilles gate 22, ble reist 1938 av et aksjeselskap med kommunen som medeier. Den var beregnet på utstillinger og sportsstevner, og ble brukt av de tyske okkupasjonsstyrkene under krigen. Den ble revet 1968–69.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.