Canadaskogen

Canadaskogen, 7 dekar stort friområde mellom Fyllingsdalen og Laksevåg. Området, som før kaltes Tennebekkskogen, fikk dette navnet omkring 1920 av Vilhelm Vilhelmsen, som fra 1911 ledet 1. Laksevåg speidertropp, og som brukte dette terrenget til øvelser. Forklaringen kan være at han ville gi guttene følelsen av at dette var villmark og/eller at Canada var et populært mål for utvandrere fra Laksevåg og Askøy.

Canadaskogen, et populært turområde mellom Fyllingsdalen og Laksevåg. To av hyttene i området er åpne for turgåere om søndagen. Fotograf: Norvall Skreien

Canadaskogen, et populært turområde mellom Fyllingsdalen og Laksevåg. To av hyttene i området er åpne for turgåere om søndagen. Fotograf: Norvall Skreien

Ved sørenden av Tennebekktjernet, øverst i Nipedalen, er det et større badeområde med to sandstrender, utstyrt bl.a. med stupeplattform og toalett. Atkomst med parkeringsmuligheter både fra Nipedalen, Spelhaugen i Fyllingsdalen og i Lappeleiren ved Liavatnet. Ny turvei i forlengelse av den tidligere stien rundt Tennebekktjernet ble opparbeidet av kommunen ved Grønn etat våren 2008. Rundløypen kan nå brukes også av rullestolkjørere. Bratte partier er sikret med gjerder. Tennebekktjernet ble tilrettelagt for bading og rekreasjon da Bergen kommune i forbindelse med anskaffelse av ny vannforsyning til Loddefjord-området bygde vannbasseng i Nipedalen. Lappeleiren ved Liavatnet. Ny turvei i forlengelse av den tidligere stien rundt Tennebekktjernet ble opparbeidet av kommunen ved Grønn etat våren 2008. Rundløypen kan nå brukes også av rullestolkjørere. Bratte partier er sikret med gjerder. Tennebekktjernet ble tilrettelagt for bading og rekreasjon da Bergen kommune i forbindelse med anskaffelse av ny vannforsyning til Loddefjord-området bygde vannbasseng i Nipedalen. Bergen og Omland Friluftsråd .BOF) overtok driftsansvaret for området 1998, og tjernet er nå et av de mest populære badevannene i Bergens-regionen.

Canadaskogen har et stort antall stier som går på kryss og tvers i området. Noen av dem fører opp til hyttene “Skogly”, som tilhører Laksevåg Turn- og Idrettslag, og Viggohytten, begge åpne for turgåere på søndag.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.