Jekteviken containerterminal

Jekteviken containerterminal, ved nordøstre bredd av Puddefjorden nord for Dokkeskjærskaien, ble oppført på den tidligere tomten til Bergens Gassverk etter at dette ble nedlagt 1968/69, og stod ferdig 1975. Terminallegemet er 130 m langt, og lagerkapasiteten i skur ved første byggetrinn var 10 000 m2. En containerkran med løftekapasitet 50 tonn ble tatt i bruk 1979.

1977 ble kaien forlenget 31 m nordover, og den opprinnelige skinnegangen på 125 m for portalkranen ble forlenget 80 m innover kaien. 1979 ble det anlagt en plasthall på 450 m2 på selve den tidligere gassverktomten, mens hopen ved verket ble gjenfylt 1982, noe som gav 100 m ny kai. 1984 ble ro-ro-anlegget inne i hopen overført til Frieleneskaien.

1986–87 ble containerkaien forlenget ytterligere 75 m nordøstover, for å knytte anlegget til fergekaien på Sukkerhusbryggen, som ble tilgjengelig ved avviklingen av fergetrafikken etter at Askøybrua åpnet. Et ettplans vareskur på 2000 m2 ble 1988 tatt i bruk på det nyinnvunne arealet, mens utfyllinger mot nord foregikk mot slutten av 1980-årene.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.