
Reimers Conditori i telegrafbygningen. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Conditor Reimers A/S, Bergen Byarkiv.
Ifølge Lyder Sagen fantes det ikke «de for Ungdommen fristende Konditorboder i Bergen» i 1824. Den første navngitte konditor, Jens Peter Widsteen, åpnet sitt utsalg i Engen 8 i 1836. En av de mest kjente på 1800-tallet var Adolph Jahn, som drev serveringssted i Kong Oscars gate 45. I 1920 hadde byen 28 konditorier, og fra mellomkrigstiden og etterkrigsårene kan nevnes navn som Reimers, Minde (senere Helgesen), Nydegger og Jens Jensen. Nå drives virksomheten stort sett som en del av et mer omfattende serveringstilbud. Torggatens Konditori tilbyr søte bakverk og konditorvarer basert på bergenske og lokale oppskrifter.
Følgende bedrifter i Bergen er i 2009 registrert som konditorier. De fleste utsalgene er kombinert med spisesteder:
- Baker Brun, Damsgårdsveien 109 A (14 butikker og spisesteder).
- Erensteens Conditori AS, Bredalsmarken 15.
- Godt Brød, Vestre Torggaten 2 og Nedre Korskirkeallmenningen 12.
- Henry Helgesens Konditorier, Tårnplass 1 og Vaskerelven 12.
- Hjelle Bakeri – Konditori, Botnavegen 10, Vaksdal. (5 utsalg og spisesteder i Bergen).
- Lie Nielsen Bakeri – Konditori, Bjørnsons gate 36 (6 butikker og spisesteder).
- Solbrød Bakeri og Konditori AS, Kokstaddalen 49 (15 utsalg)
- Thomsens Bakeri & Konditori, Industrihuset, Nyborg.
- Torggatens Konditori, Vestre Torggaten 6.