Konditorier

Reimers Conditori i telegrafbygningen. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Conditor Reimers A/S, Bergen Byarkiv.

Reimers Conditori i telegrafbygningen. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Conditor Reimers A/S, Bergen Byarkiv.

Ifølge Lyder Sagen fantes det ikke «de for Ungdommen fristende Konditorboder i Bergen» i 1824. Den første navngitte konditor, Jens Peter Widsteen, åpnet sitt utsalg i Engen 8 i 1836. En av de mest kjente på 1800-tallet var Adolph Jahn, som drev serveringssted i Kong Oscars gate 45. I 1920 hadde byen 28 konditorier, og fra mellomkrigstiden og etterkrigsårene kan nevnes navn som Reimers, Minde (senere Helgesen), Nydegger og Jens Jensen. Nå drives virksomheten stort sett som en del av et mer omfattende serveringstilbud. Torggatens Konditori tilbyr søte bakverk og konditorvarer basert på bergenske og lokale oppskrifter.

Følgende bedrifter i Bergen er i 2009 registrert som konditorier. De fleste utsalgene er kombinert med spisesteder:

  • Baker Brun, Damsgårdsveien 109 A (14 butikker og spisesteder).
  • Erensteens Conditori AS, Bredalsmarken 15.
  • Godt Brød, Vestre Torggaten 2 og Nedre Korskirkeallmenningen 12.
  • Henry Helgesens Konditorier, Tårnplass 1 og Vaskerelven 12.
  • Hjelle Bakeri – Konditori, Botnavegen 10, Vaksdal. (5 utsalg og spisesteder i Bergen).
  • Lie Nielsen Bakeri – Konditori, Bjørnsons gate 36 (6 butikker og spisesteder).
  • Solbrød Bakeri og Konditori AS, Kokstaddalen 49 (15 utsalg)
  • Thomsens Bakeri & Konditori, Industrihuset, Nyborg.
  • Torggatens Konditori, Vestre Torggaten 6.
Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.