Kunstnerisk utsmykning av byen

Kunstnerisk utsmykning av byen, Bergens kommunes fond til, opprettet i henhold til bystyrevedtak 1966, med forskrifter fra 1976 etter formannskapsvedtak 1972. Fondet, som er underlagt Byrådsavdeling for finans, kultur og næring, blir i dag forvaltet av et styre på seks medlemmer, hvorav bystyret velger to politiske representanter som henholdsvis leder og nestleder. Styret består for øvrig av direktøren ved Bergen Kunstmuseum, to representanter oppnevnt av kunstnerorganisasjonene og en representant for Bergen Arkitektforening. Virksomheten med sekretærfunksjon er administrativt knyttet til Bergen Kunstmuseum.

Bergen kommunes fond til kunstnerisk utsmykking er ikke lenger et fond i vanlig forstand, men mer et råd for offentlig kunst i Bergen kommune. Fondet skal bl.a. uttale seg i forbindelse med utplassering av nye kunstverker i byrommene. En vedtektsendring i 2003 ga Fondet ansvaret for en utsmykkingsordning som ble vedtatt i 2001. Etter denne ordningen skal 1,2 % av de samlede byggekostnadene settes av til utsmykking av kommunale bygg og anlegg. Hittil har det til dette formålet årlig vært bevilget 1 mill. kroner, som av fondsstyret er blitt fordelt til ulike utsmykkingsprosjekter. Det er også Fondets oppgave å bringe oversikt over all eksisterende kunst i Bergen kommunes eie og registrere nye kunstverker som kjøpes inn. Dette arbeidet utføres av kunsthistoriker Elisabeth Vaule.

Fondet har til disposisjon en del midler til vedlikehold og konservering av kunstverk. I samarbeid med Grønn etat har en skulpturtekniker i halv stilling de siste årene gitt flere sentrale skulpturer i Bergen sentrum en omfattende og høyst tiltrengt ansiktsløfting.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.