Nasjonenes park

Nasjonenes park, parkanlegg ved sørenden av Storetveitmarken, innviet 13. mai 1990 til minne om Miljødagene i Bergen i tilknytning til FN-konferansen 8.–16. mai samme år. På initiativ fra FN-sambandet ble det rundt en steinsatt brønn plantet trær og busker som er karakteristiske for de 32 europeiske og de 2 nordamerikanske nasjonene som deltok på konferansen. Anlegget ble bekostet dels av Bergen kommune, dels ved private gaver.

Grønn etat har siden 2007 videreutviklet parken i tett samarbeid med FN-sambandet og skolebarn i nærområdet. Den rehabiliterte parken ble høytidelig åpnet på nytt på Verdens miljødag 5. juni 2009. Nasjonenes Park skal være et merke for internasjonale hendelser som retter oppmerksomheten mot menneskerettigheter og samtidig en sosial arena som gir rom for uorganiserte aktiviteter og arrangementer for byens befolkning.

I utformingen av parken er det lagt stor vekt på symbolbruk, bl.a. med flammer som er et menneskerettsymbol og elipser som symboliserer at det er viktige sammenhenger mellom natur og kunnskap. En vannrenne fra parken har åpning mot Ulriken, der en finner “Menneskerettighetenes varde”. Terrenget danner et amfi med sittekanter i granitt og gir rom for aktiviteter med ganske store folkemengder. På FN-dagem 2008 plantet 130 skolebarn ca. 30 000 tullipanløker som med tiden skal bli et vakkert skue i parken

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Storetveitmarken | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.