Carte Blanche A/S

Carte Blanche A/S, Nøstegaten 119, Norges eneste faste kompani for samtidsdans med et nasjonalt ansvar for å utvikle og formidle moderne ballett og spre interesse for kunstformen i Norge. Stiftet 1990 som en fortsettelse av dansekompaniet Carte Blanche, som ble drevet i Oslo fra 1984 og 1989 startet danseteater i Bergen. Etter konkurs ble teateret rekonstruert som Nye Carte Blanche AS med støtte fra stat, fylke og kommune. Den tidligere Turnhallen i Sigurds gate 6, oppført for Bergens Turnforening 1910 (ark. Egill Reimers), ble av Bergen kommune ominnredet til ballettscene (ark. Per Kvam), døpt Danseteateret, med 300 publikumsplasser. Her ble kompaniet værende til sommeren 2004 da det flyttet til nye lokaler i Studio Bergen på Nøstet. Her disponerer ensemblet et dansestudio og lokaler for administrasjon og teknisk avdeling. Forestillingene vises i Danseteateret, med 300 publikumsplasser. Her ble kompaniet værende til sommeren 2004 da det flyttet til nye lokaler i Studio Bergen på Nøstet. Her disponerer ensemblet et dansestudio og lokaler for administrasjon og teknisk avdeling. Forestillingene vises i Teatergarasjen og på turneer i inn. og utland. Mens byggearbeidet på den nye Teatergarasjen pågår (beregnes fullført 2012) vil forestillingene i Bergen bli gitt i Studio Bergen, der det er plass til opptil 180 personer. Carte Blanche produserer årlig 4–5 nye forestillinger.

Kompaniet har totalt 22 ansatte, hvorav det kunstneriske personalet består av 12 dansere og prøveleder. Finansieringen er sikret gjennom offentlige bevilgninger, fordelt med 70 % fra staten, 15 % fra fylket og 15 % fra kommunen.

Bruno Heynderickx fra Belgia tiltrådte som ny teatersjef høsten 2008.

Teateret har tidligere vært ledet av

Jennifer Day 1984–90

Anne Borg 1990–91

Jessica Iwansson 1991–92

Fredrik Rütter 1992–94

Jens Graff 1995–97

Karen Foss 1997–2001

Arne Fagerholt 2001–08.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Festspillene i Bergen | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.