Skysstasjoner

 

Skysstasjonersteder der reisende fikk eller skiftet skyss. Driftsutgiftene ble dekket av stat og kommune. Det skulle finnes én stasjon i hvert herred, men i Fana var det to. Den ene lå på Fjøsanger gård, 6 km fra byen, den andre på Nedre Sandven, 17 km fra byen, men dette skysskiftet ble 1884 flyttet til Midtun, 10 km fra byen (nedlagt 1897). I Åsane var skysstasjonen på gården Rolland, Hesthaugen, dit avstanden var 8 km, i Arna (den gang Haus herred) var stasjonen på Lone, 21 km fra byen, og i Laksevåg på Alvøen, 20 km fra byen. Reglene om skysstasjoner ble opphevd 1951, men de fleste var nedlagt i slutten av 1800-tallet etter som behovet avtok. Se –>skysstasjoner

steder der reisende fikk eller skiftet skyss. Driftsutgiftene ble dekket av stat og kommune. Det skulle finnes én stasjon i hvert herred, men i Fana var det to. Den ene lå på Fjøsanger gård, 6 km fra byen, den andre på Nedre Sandven, 17 km fra byen, men dette skysskiftet ble 1884 flyttet til Midtun, 10 km fra byen (nedlagt 1897). I Åsane var skysstasjonen på gården Rolland, Hesthaugen, dit avstanden var 8 km, i Arna (den gang Haus herred) var stasjonen på Lone, 21 km fra byen, og i Laksevåg på Alvøen, 20 km fra byen. Reglene om skysstasjoner ble opphevd 1951, men de fleste var nedlagt i slutten av 1800-tallet etter som behovet avtok. Se <a id=»SL13915591″ href=»https://www.bergenbyarkiv.no/bergenbyleksikon/1420372″ title=»Bergens skysstasjon»>Bergens skysstasjon.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.