Dykkerutdanningen

Dykkerutdanningen, Høgskolen i Bergen, Skålevikveien 60, (tidligere Statens Dykkerskole) ble formelt opprettet som midlertidig skole 1980, permanent etter stortingsvedtak 1990, men hadde begynt sin virksomhet allerede 1979. Skolens administrasjon og klasserom var frem til 1991 i Gravdalsveien 260 på østsiden av Kvarven, mens den praktiske opplæringen siden 1987 har foregått i forbindelse med FAV Mekanisk Industris anlegg i Skålevik på vestsiden av Kvarven. Dykkerutdanningen ble 2005 overført til Høgskolen i Bergen.

Dykkerutdanningen i Bergen er en statlig virksomhet med formål å utdanne yrkesdykkere og personell tilknyttet undervannsoperasjoner, og er alene i Norge om å tilby både grunnopplæring og videregående fagutdannelse. Dykkerutdanningen har også ansvaret for utstedelse av dykkersertifikater for innenskjærs dykking. Etter tolv års pause ble videregående utdanning i såkalt metningsdykking, også kalt klokkedykking, for dykking ned til 180 meter gjenopptatt våren 2008, med 12 elever. Dette er den maksimalt tillatte dybde for dykk i Norge. På den ettårige grunnutdanningen er det 16 elevplasser. I tillegg tilbyr skolen 20 ulike typer dykkerkurs, som arrangeres flere steder i landet, med til sammen rundt 120 elever. Skolens studieleder er Rune Ingebrigtsen.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.