Villaveien

Villaveien, fra Olaf Ryes vei til Parkveien (opprinnelig en del av Olaf Ryes vei), oppkalt i reguleringsplanen 1881 etter de store villaene som skulle komme til å prege gaten. Universitetet i Bergen har overtatt flere av husene til ulike formål.

Bygninger m.m.: 1. Her ble det 1886 opprettet en privat klinikk, 1906–66 tilhørte den Røde Kors. Universitetet overtok bygningen, og Zoologisk institutt hadde lokaler der til 1991, 1 A huser nå Senter for middelalderstudier. – 2. Her lå tidligere Røde Kors hjem for eldre sykepleiersker, eiendommen kjøpt av Universitetet 1956. En del av Studenthuset er reist på tomten. – 9. Knut Fægris hus. Knut Fægri (1909–2001) var professor i botanikk ved Universitetet i Bergen 1948–79. Bygning oppført 1884 som privatbolig for Joachim Ehrenreich Lehmkuhl (ark. Schak Bull). Bygningens eksteriør og noen av rommene er fredet. – 10. Studentsamskipnaden i Bergen (administrasjonen).

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.