Jebsen Skipsrederi AS

Jebsen Skipsrederi AS, Kristian Gerhard (KGJS), Folke Bernadottes vei 38, familieeid rederi grunnlagt 1967 av Kristian Gerhard Jebsen (1927–2004); driver verdensomspennende fart med oljetankskip, bulk- og tørrlastskip, samt kystfart med spesialskip for sement i bulk. Rederiet har også den tekniske driften av rundt 100 skip, bl.a. i rederigruppen Gearbulk Shipping AS, som er eid av Jebsen-familien (60 %) og japanske Mitsui O. S. K. Lines. Jan Pedersen er administrerende direktør.

Fra en beskjeden start med to kystfartøyer har Kristian Jebsen-gruppen vokst til et av Norges største rederier målt ut fra bruttoinntekt og tonnasje, og kan på tre områder skilte med verdens største flåte. Det gjelder spesialskip for sementtransport, for tørrlast og oljeprodukter – såkalte obo-skip – og spesialbygde åpne bulkskip for transport av skogsprodukter. (OBO er forkortelse for Ore/Bulk/Oil, på norsk: malm/bulk/olje – kombinasjonsskip for frakt av både olje, vanlig bulklast, eller malm). Utenom hovedbasen i Bergen har rederiet kontorer i Antwerpen, Bengalore, Manila, Mumbai, Rio de Janeiro, Shanghai og Singapore.

Høsten 2008 gjennomførte Kristian Gerhard Jebsen-familien den største overføring av eierskap for skip fra utlandet til Norge. 12 obo-skip i størrelsen 110 000 til 121 000 dødvekttonn, den største flåte av slike skip i verden, fikk norsk eierskap etter tidligere å ha vært registrert på Bahamas. Med på lasset fulgte også en av Norges største tankskipsflåter. Det er opprettet et nytt selskap i Bergen, SKS Obo and Tankers AS, som skal eie skipene.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.