Skansen

Skansen brannstasjon, bygd i 1903, og Skansedammen fotografert rundt 1910. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Brannvesenet (1863-1971), Bergen Byarkiv.

Skansen brannstasjon, bygd i 1903, og Skansedammen fotografert rundt 1910. Fotograf: Ukjent. Arkivet etter Brannvesenet (1863-1971), Bergen Byarkiv.

Skansen, stedsnavn i skråningen av Fløyfjellet, etter et platå med brystvern i gråstein som Johan Fredrik Fosswinckel oppførte foran hovedhuset på Store (eller Nedre) Bleken gård i slutten av 1700-tallet. På dette stedet ble det reist en brannstasjon (ark. Th. Bjørnstad) 1903, året etter at gården var revet. Stasjonens tårn er 14 m høyt og ble brukt av brannvesenet til 1968. Nord for stasjonen er reservoarbassenget Skansedammen, anlagt 1881, utvidet 1901.

Skansen Brannstasjon og Skansedammen ble i januar 2008 fredet av Riksantikvaren med formål å sikre et kulturhistorisk viktig eksempel på et komplett brannvernanlegg fra første del av 1900-tallet. Se også Skanseparken.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.