Sparebanken Vest

Sparebanken Vest, hovedkontor Kaigaten 4, opprettet 1982 ved fusjon av 25 sparebanker på Vestlandet, er landets tredje største sparebank, med en forvaltningskapital (2008) på 75,1 milliarder kroner og 801 årsverk. Sparebanken Vest er også Bergens eldste og landets nest eldste bank idet forløperen, Bergens Sparebank, ble stiftet 1823. Flyttet inn i sin nåværende bygning (ark. Myklebust & Pedersen) 1986. Banken betjener personmarkedet, næringsliv og offentlig sektor i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland med 60 salgssteder. I sitt markedsområde er banken den dominerende personkundebanken, med 217 000 helkunder, 9 500 næringslivs-kunder og 125 000 nettbankkunder, og har som mål å være en drivkraft for utviklingen av samfunns- og næringsliv på Vestlandet. Stein Klakegg har vært administrerende direktør siden 2006.

Sparebanken Vest tilbyr sine kunder å kjøpe liv- og skadeforsikringer gjennom sitt eget forsikringsselskap – Frende Forsikring.

Finanssenter

I juni 2009 presenterte banken planer for et storstilt finanssenter på 26 000 m2 som skal reises i Jonsvollskvartalet og være innflyttingsklart høsten 2012. Det ruvende bankbygget på 7 etasjer blir 28 meter høyt og skal ha plass til 750 arbeidstakere fra både Sparebanken Vest og andre bedrifter i finansnæringen. Den bergenske arkitektgruppen Cubus skal stå for utformingen av bygget i samarbeid med Stavanger-baserte Brandsberg-Dahl arkitekter. I arkitektkonkurransen som omfattet 7 arkitektfirma fra inn- og utland, gikk de av med seieren. Det historiske Exercerhuset fra 1821 er ikke inkludert i planene, slik forutsetningen var da banken i 2007 kjøpte den omstridte tomten, men Sparebanken Vest lover å medvirke til at Exercerhuset blir gjenreist et annet sted. Se også Exercerhuset fra 1821 er ikke inkludert i planene, slik forutsetningen var da banken i 2007 kjøpte den omstridte tomten, men Sparebanken Vest lover å medvirke til at Exercerhuset blir gjenreist et annet sted. Se også Jonsvollsgaten.

Meglerhus.

Sparebanken Vest sammen med Fana Sparebank og 12 andre frittstående sparebanker samt Fondsfinans gikk 2008 sammen om etableringen av et nytt meglerhus i Bergen, døpt “Fløien”. Staben i Bergen teller 20 personer, som driver med megling av verdipapirer, analyse og “corporate finance”. De største eierne er Sparebanken Vest (29,4 %), Fondsfinans (23 %), Sparebanken Sør (14,3 %), Sparebanken Øst (9,7 %), Fana Sparebank (8,4 %) og Helgeland Sparebank (6,5 %).

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Kaigaten | Bergen byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.