Bergen Byspill

Bergen Byspill (Apropos Theater), Øyjordsveien 6, etablert 1995, stiftelse fra 1997, opptrer med nyskapende forestillinger på utradisjonelle scener, både innendørs i forefallende bygninger og ute på gater og streder i byen, men også andre steder i Hordaland. Bergen Byspill har en fast stab av tre profesjonelle skuespillere og baserer seg for øvrig på korttidsengasjement av kunstnere i frilansmiljøet innen musikk og teater i Bergen. Solveig Stoutland er kunstnerisk leder og fungerer både som skuespiller og regisør.

Apropos Theater er en avlegger av Bergen Byspill, etablert 2007 med samme ledelse. Mens Bergens Byspill legger mest vekt på historiske temaer, fokuserer Apropos Theater i sine forestillinger på forskningsbaserte og samtidsaktuelle spørsmål.

Til Byspillets meritter hører “Rock ‘n Holberg” (2004/05), en kabaret om mennesket Holberg, hans reiser, diktning og betydning for vår kultur, og Ibsen-prosesjonen i Bergen sentrum i anledning Ibsen-jubileet 2006. På programmet i 2007 sto Gunnar Staalesens historiske skuespill “Tusen år er som i går – et spill om Alrekstad”. 1. juni 2008 arrangerte Byspillene Brosteinsfestivalen for første gang.

Parallelt med teaterforestillinger påtar Bergen Byspill seg kunstneriske oppdrag på bestilling både fra private og offentlige oppdragsgivere, og har utviklet et genreoverskridende opplegg for undervisning i skolen. Bergen Byspill har mottatt økonomisk støtte fra Bergen kommune og Norsk kulturråd.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.