Vizrt

Vizrt, Nøstegaten 72 (eget bygg under oppføring på Nøstet), en av verdens ledende leverandører av grafikkteknologi til tv, grunnlagt 2000. Kundene omfatter over 1000 tv-selskaper over hele verden, med CNN, BBC, Sky, ITN og amerikanske CBS i spissen. Vizrt leverte i 2008 grafikk både til OL i Bejing og det amerikanske presidentvalget. Også børsene i New York og London har valgt Vizrt-løsninger. Selskapet har kontorer i 28 land.

TV2s nyhetsavdeling i Bergen ble brukt som laboratorium da den tidligere journalisten Bjarne Berg bygde opp grafikkdelen av Vizrt til en milliardbedrift, verdsatt til 1,8 milliarder kroner (2008). Et av de mest brukte programmene setter journalister i stand til å styre grafikken på tv-skjermen under nyhetssendinger. Vizrt lager også systemer for å vise tredimensjonal grafikk i sanntid, for eksempel under sportssendinger.

I tillegg til grafikk driver Vizrt i dag også med web-publisering (Escenic) og håndtering av medieinnhold (Ardendo). Web-publiseringsselskapet Escanic med en stab på over 80 ansatte ble kjøpt sommeren 2008. Selskapet har dermed rundt 400 medarbeidere totalt. Den videre utvikling av systemet for web-publisering skjer i samarbeid med Bergens Tidendes nettjeneste, bt.no.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.