Industrihuset på Møhlenpris

Industrihuset på Møhlenpris, AS, Bredalsmarken 15–17, beregnet for småindustri og håndverksbedrifter i Bergens-området, ferdigstilt 1954 (ark. Anders Nortvedt) til en pris av 8 millioner kroner. Prosjektet hadde sitt utspring i et samarbeid som var etablert mellom Bergen kommune og næringslivet gjennom den daværende Industrireisingskomiteen og med direktør Alf Bonde som pådriver og hovedansvarlig for gjennomføringen. Industrihuset var i 1954 et avansert bygg på 12 etasjer, utstyrt med åtte heiser, felles kantine for 300 personer og garasje til 40 biler. Totalt areal 20 000 m2.

GC Rieber Eiendom overtok Industrihuset 1992, og foretok da en betydelig oppgradering bl.a. av det teknisk anlegget og kantinen. I 2005 ble bygget solgt til en del av Hestness-familien, som i samme ånd har fortsatt med ytterligere rehabilitering av bygningen.

Det er i dag 75 leietakere i Industrihuset – alt fra grafiske produksjonsbedrifter, et yrende musikkmiljø og atelierer for billedkunstnere og keramikere til moderne kontorløsninger for ingeniørtjenester, reiseliv, legekontor, it-bedrifter m.m. Svein Skulstad er driftsleder.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.