Levende Ord

Levende Ord, Bibelsenter, Øvre Kråkenes 49, karismatisk trosmenighet, etablert 1992 av pastor Enevald Flåten etter mønster av Ulf Ekmans svenske Livets Ord i Uppsala og inspirert av Trosbevegelsen og Pinsebevegelsen. I tillegg til det vanlige menighetsarbeidet driver Levende Ord grunnskole og bibelskole samt misjonsvirksomhet i 18 land: Kina, India, Filippinene, Thailand, Burma, Kambodsja, Laos, Nepal, Egypt, Nigeria, Niger, Sudan, Tanzania, Malawi, Mosambik, Kenya, Tyskland og Ukraina. Utsendte norske misjonærer virker i noen av disse landene og støtter gjennom regelmessige besøk virksomheten som nasjonale arbeidere driver i de øvrige landene. Misjonærene lønnes dels av Levende Ord, dels av personlige støttepartnere. Skolene følger vanlige læreplaner, men det kristne budskapet er sentralt i alle fag. Senteret drev en tid også videregående skole, barnehage og en tv-kanal (LTV).

Menigheten talte på det meste nær 3000 medlemmer og var en av Norges største frimenigheter. Medlemstallet har i dag (2009) skrumpet inn til ca. 1500, mye på grunn av økonomisk uorden og intern konflikt, som førte til at Enevald Flåten i november 2006 ble sagt opp. Olav Rønhovde har overtatt som ny hovedpastor. Levende Ord er kjent for sitt konservative syn i spørsmål om likestilling, homofili og konflikten mellom Israel og palestinerne, og står for en bibeltro kristendom og streng seksualmoral.

Bygningen som huser Levende Ord Bibelsenter, ble reist 1986 og kjøpt av menigheten 1994. I tillegg kjøpte Levende Ord i 2006 kontorbygget Casperkollen, Øvre Kråkenes 17, inkludert en 15 dekar stor tomt, der planene var å etablere et konferansesenter og utvide skolevirksomheten. Planene møtte imidlertid sterk motbør, og er lagt på is. Kontorbygget er utleid til flere private bedrifter.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.