Bellevue Restauranter

Bellevue Restauranter, Bellevuebakken 9, innbefatter tre av Bergens mest tradisjonsrike restauranter – Lyststedet Bellevue, Fløien Folkerestaurant og Bryggen Tracteursted – alle medlemmer av De Historiske Hotell & Spisesteder. Bellevue Restauranter omfattet tidligere også Møtestedet Erna, som åpnet 2006, men som i 2009 ble solgt. Driften ledes av Eric Saudan, som er familiens fjerde generasjons restauratør.

Lyststedet Bellevue blir av mange bergensere oppfattet som byens bestestue – stedet for feiring av store anledninger; for viktige forretningsmiddager og stedet der man tar med seg tilreisende og i tillegg til måltidet nyter utsikten over byen. Bærer sitt navn “Bellevue” (vakker utsikt) med rette. Åpen i dag bare for grupper. Plass til 225 gjester. Spisesalen ble i 1952 dekorert av Per Schwab (teatermaler og teatersjef ved Den Nationale Scene). Blant mange celebre gjester var (1960), Sjahen av Iran og hans kone Farah Diba, som i tillegg til å nyte mat og utsikt moret seg keiserlig på Bellevues kjeglebane. Den er i dag borte og plassen i stedet tatt i bruk til garderobe.

Fløien Folkerestaurant – beliggende 320 meter over havet ved Fløybanens øvre endestasjon – er med sin særpregete arkitektur, tegnet av Einar Oscar Schou, og spesielle beliggenhet en attraksjon i seg selv. 450 sitteplasser.

Bryggen Tracteursted holder til i historiske omgivelser fra 1708. Er en del av Svensgården og har en unik plassering, gjennom Jacobsfjorden, i Bryggestredet innerst på Bryggen. Moderne kjøkken inspirert av bergensk og hanseatisk matkultur. Restauranten består av Svensgårdens Schøtstue, Ildhuset, Stallen og Høyloftet. Intim friluftsrestaurant i bakgården, samt uteservering i Bryggestredet om sommeren.

Møtestedet Erna, Chr. Michelsens gate 5, er oppkalt etter Erna Jernström Schröder – fruen på Bellevue gjennom nesten 40 år, en restaurant for mennesker som har et bevisst forhold til mat og drikke. Restauranten har ca. 80 sitteplasser samt et “Chambre Séparée”.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.