Grønn etat

Grønn etat, Neumanns gate 1, kommunal fagavdeling som forvalter parker, byrom, skog, natur- og friluftsarealer. Er underlagt Byrådsavdeling for klima, miljø og byutvikling. Grønn etat driver også med landskapsplanlegging, veiledning og næringsutvikling i landbruket, sikring av areal til friluftsformål, miljøsikring og tilrettelegging for friluftsliv.

I Bergen finnes i alt ca. 750 små og store utearealer – fra større byparker til små minneplasser. Bergen kommune eier også en god del arealer som har fellesbetegnelsen “Kommuneskogene”. Disse utgjør totalt ca. 10 000 dekar fordelt på ca. 40 arealer. En del av disse arealene er tilplantet med kulturskog og andre kan betegnes som naturskogsområder. Disse blir skjøttet i hovedsak på friluftslivets premisser, men også den økonomiske delen av skogskjøtselen blir ivaretatt. Grønn etat arbeider med å legge skogene til rette for mangfoldige aktiviteter, og prioriterer etablering og vedlikehold av stier og turveier.

I Bergen kommune er det kartfestet 26 viltområder, som er rangert i kategoriene viktige og svært viktige. Det er registrert 261 viltarter i kommunen.

Grønn etat forvalter 135 kommunale lekeplasser / områder, utearealet på 24 kommunale barneparker og ca. 50 balløkker. Arealene er primært tilrettelagt for mindre barn, men en del av de større parkene og gatetun gir også aktivitetsmuligheter for større barn og ungdom. – Se også Gårdsparken.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.