Scanelec AS

Scanelec AS, Leirvikåsen 43b, Godvik, bedrift som driver produksjon og salg av elektriske systemer og komponenter og er en ledende aktør på markedet for strømskinner. Firmaet ble etablert 1984 under navnet Scandinavian Electro Trading AS. I 1994 ble navnet endret til Scandinavian Electric AS, som i 1996 ble delt. Den opprinnelige delen ble videreført som Scanelec AS. Hovedproduktene er strømskinner som erstatter kabler i industri- og næringsbygg.

Firmaet omsatte 2008 for ca. 40 millioner kr. I tillegg til hovedkontor, lager og verksted i Bergen har bedriften fra nyttår 2009 opprettet avdelingskontor i Vestby for å dekke Sørøst-Norge. Firmaets hovedaksjonær Rune Brakstad overlot 2009 stillingen som daglig leder til Kjell Kallestad Stople.

Scanelec har de siste årene vært delaktig i en rekke store prosjekter – som StatoilHydros Snøhvit-anlegg på Melkøya, Hammerfest, og har levert og installert strømskinner på Herøya i Porsgrunn, i Glomfjord og i Narvik. Bedriften medvirket ved utbyggingen av Kongsberg Næringspark, fornying på Oslo Havnelager og det nye Universitetssykehuset i Akershus. Scanelec har levert strømskinner til gasskraftverkene på Tjeldbergodden og Nyhamna, Aukra, og har dessuten hatt oppdrag i Malaysia og Singapore. Blant kundene er også Rolls Royce på Hordvikneset og ABB i Oslo og Italia.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.