Rederiet Stenersen AS

Rederiet Stenersen AS, Solheimsgaten 13, familieeid tankrederi opprettet 1974 av brødrene Birger og Sigmund Stenersen fra Bømlo i Sunnhordland. Med bakgrunn fra vekselbruk som sjømenn, småbrukere og noen års fraktfart på kysten flyttet de til Bergen og slo seg opp som tankredere.

Rederiet Stenersen har de siste årene hatt en eventyrlig vekst, og fremstår i dag som det største i Norge innen sitt tonnasjesegment. Flåten består 2009 av 20 produkt/kjemikalietankere i størrelsen 13 000–19 000 dwt., samtlige skip bygd ved Jiangnanverftet i Kina. Nybygget MT “Sten Frigg” på 16 000 dødvekttonn anløp Bergen på sin jomfruseilas til oljeraffineriet på Mongstad i mars 2009. Dette er det største tankskip som noensinne har vært fortøyd ved Bryggen. Kundene er kanadiske Navion/Teekay, det finske statseide oljeselskapet Neste, det danske storrederiet Maersk-A.P. Møller og StatoilHydro.

Mesteparten av flåten er NIS-registrert, men en del skip seiler under utenlandsk flagg (Gibraltar) fordi befrakterne ønsker at skipene skal kunne ta petroleumslaster også mellom norske havner. NIS-registrerte skip er de eneste i verden som ikke har anledning til fritt å kunne frakte laster mellom norske havner.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.