Nordnes Idrettslag

Nordnes Idrettslag, NIL, Nordneshallen, Tidemands gate 11, ble stiftet 14. juni 1945 som en sammenslutning av fire idrettsklubber i bydelen: Sp. Argus, Sp. Tempo, Nordnæs Idrættslag og Nordnes Arbeideridrettslag. Håndball og fotball har alltid vært lagets hovedidretter, men i perioder har også drevet med svømming, orientering, friidrett, ski og bordtennis stått på programmet. Nordnes Idrettslag har i 2009 ca. 530 medlemmer, fordelt på håndball og fotball.

Herrehåndballaget ble kretsmestre 1947. Damene klatret i 2000 til 1. divisjon. NIL klarte imidlertid ikke de økonomiske kravene for spill på så høyt nivå og måtte trekke laget og begynne på nytt fra 5. div. Damelaget spiller 2009 i 2. divisjon. NIL har ni lag i de aldersbestemte klassene og seniorlag i håndball, foruten flere fotballag, bl.a. veteranlag.

NIL arrangerte i flere år Nordnesstafetten med løp i gatene og svømming i Byfjorden. På anleggssiden har laget nådd flere milepæler: Nordnesbanen (grus) stod ferdig 1962 etter omfattende dugnadsinnsats. I 1964 ble Krutthuset tatt i bruk som klubbhus med garderober og samlingsrom. Nordnesbanen ble ombygd i slutten av 1990-årene til ny, utvidet krøllgressbane med parkeringsanlegg under banen; åpnet 1999. En stiftelse, dannet etter initiativ fra NIL, lyktes å få bygd en idrettshall i Tidemands gate / Nordnesveien. Et betydelig bidrag fra Trond Mohn var avgjørende for realiseringen av prosjektet. Hallen åpnet sommeren 2001, og har gitt NIL en ny giv. Nordneshytten på Jordalsfjellet ble bygd 1914.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.