Matfestivalen i Bergen

Matfestivalen i Bergen, ”Bønder i byd’n”, er en videreføring av Vestlandske Bondestemna, en årviss stormønstring som fant sted i Bergen fra 1932 til slutten av 1980-årene. Initiativet til å samle bøndene til en felles markering, først i september, senere på vårparten, ble tatt av Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland, som også har stått for arrangementet i alle år. Under sitt nye navn Matfestivalen har tiltaket befestet sin stilling som den viktigste årlige møteplassen for småskala matprodusenter på Vestlandet, og er Norges største matfestivalen for denne produsentgruppen.

Ved Matfestivalen i Bergen i 2008 deltok 114 utstillere fra Hordaland og Sogn og Fjordane. De presenterte ca. 500 ulike egenproduserte matvareprodukter i utstillerboder som til sammen dekket 800 m2 og oppnådde en total omsetning på ca. 3,5 millioner kroner. Dette resultatet var ny rekord. Rundt 70 000 mennesker besøkte utstillingen.

Festivalen ble lansert i 2001 som et tre dagers arrangement, først på Torgallmenningen og Vågsallmenningen i tre år, og deretter på Bryggen de siste årene. I de senere årene har også Fylkesmannen i Sogn og Fjordane deltatt som arrangør og utstiller, sammen med mange driftige produsenter fra dette fylket. Bergen Matfestival 2007 var en sammenslåing av tre arrangementer: “Bønder i byd’n”, “Stocca fisso” og “Sjømat for alle”. Ved festivalen kan en også oppleve lokale varianter av utenlandske varer, dette for å vise at en også kan benytte lokale råvarer til å lage mer eksotiske reetter.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.