Hansadagene

Hansadagene var det øverste organet for Hansaforbundet (se Kontor, Det tyske) og ble første gang arrangert i 1356 og siste gang i 1669. Tradisjonen med Hansadagene ble i vår tid gjeninnført i 1980 som et årlig fellesarrangement for ca. 100 tidligere hansabyer – med seminarer, konferanser, markeder og kulturinnslag.

Bergen har jevnlig deltatt på arrangementene for å fremme byens næringsinteresser og å markedsføre Bergen som reisemål, og sto som arrangør i 1996. I et par dager var byen preget av et stort marked, seminarer og kulturinnslag, der spesielt Bergen Byspills fire forestillinger ble lagt merke til. Bergen står neste gang for tur til å arrangere Hansadagene i 2016.

Hansaforbundet hadde i årene 1360–1754 en av sine fire utenriksstasjoner, kalt kontorer, på Bryggen. Forbundet omfattet på det meste over 1000 kjøpmenn, og Bergens-kontoret var det største. Hansaforbundet dominerte handelen i Europa i flere hundre år. Bergen var en av de viktigste havnene, men aldri medlem av forbundet.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.