SOS-barneby

SOS-barneby, Olsvikskjenet 81, Olsvik i Laksevåg, åpnet i mai 2008 som den første SOS-barneby i Norge. Barnebyen er et fellesskap med åtte familiehus for barn som ikke kan bo sammen med sin egen familie. I hvert familiehus bor det SOS-foreldre og 3–5 barn som sammen utgjør en SOS-familie. Faste familieassistenter, et rådgiverteam og SOS-foreldre skaper et styrket fellesskap som gir en trygg og stabil oppvekst for barna. I barnebyen kan søsken fortsette å bo sammen når de må flytte hjemmefra. Barnebyen er en integrert del av et boligområde i Kjøkkelvik. Ved full kapasitetsutnyttelse er det plass til 32 barn. Barnebyen inneholder også et felleshus, et gjestehus og et hus for barnebylederen med familie.

SOS-barnebyer er sosialpedagogiske institusjoner opprettet etter initiativ av østerrikeren Hermann Gmeiner. Den første barnebyen ble åpnet i Imst i Tirol 1949. Byene finansieres av støtteforeninger i en lang rekke land, også i Norge, hvor virksomheten begynte i 1964. Hovedorganisasjonen har sete i Innsbruck, Østerrike.

Skriv ut artikkel

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.