Odfjell Drilling AS

Odfjell Drilling AS Sandslimarka 63, Sandsli, etablert 1973 som Odfjell Drilling & Consulting Company, ledet av Bernhard Larsen. Med den Aker-bygde H3–plattformen startet selskapet borevirksomhet på norsk sokkel i Nordsjøen i 1974 på oppdrag fra Conoco og Saga, og innledet dermed oljevirksomheten i Bergen som pionerbedrift. Selskapet som er en datterbedrift av J. O. Odfjell AS. har i dag inntatt en ledende posisjon innenfor oljeboring, riggteknologi og brønnservice i Nordsjøen, med en markedsandel på ca. 30 %.

Odfjell ble i 1997 tildelt borekontrakten for Statfjord B-plattformen. Dette var den største borekontrakten til da i norsk oljehistorie. Selskapet har også hatt offshore-oppdrag i Middelhavet, Sør-Afrika og Sørøst-Asia, og er etablert med kontorer bl.a. i Dubai og på Filippinene. Ketil Lenning er administrerende direktør.

Odfjell Drilling eier i dag fire halvt nedsenkbare oljerigger – “Deepsea Bergen”, Deepsea Delta”, “Deepsea Trym” og “Deepsea Atlantic”, som alle opererer i Nordsjøen. “Deepsea Atlantic” ble levert fra verftet i Sør-Korea i 2009. Den tilhører 6. riggenerasjon og er verdens største halvt nedsenkbare boreplattform. Plattformen skal eies av Odfjell Invest Ltd. og drives fra Bergen. Det er også bestilt en søsterplattform for levering i 2010. Til sammen utgjør de to plattformene en investering på 1,3 milliarder dollar. Dette er den største investering i Odfjell-konsernets historie.

Odfjell Drilling eier 50 % av aksjene i eierselskapet Odfjell Invest, som ble opprettet i 2006, mens resten eies av nær 600 aksjonærer. Odfjell Invest er børsnotert i Oslo. Selskapet er registrert på Bermuda, men plattformene bygges for norsk flagg og med Bergen som hjemsted. Atle Sæbø er administrerende direktør i Odfjell Invest. Begge de nye superriggene skal bemannes gjennom Odfjell Drilling AS i Bergen.

I tillegg til arbeidet på egne oljeinstallasjoner står Odfjell Drilling for en betydelig del av bemanningen på 18 faste og flytende produksjonsplattformer for StatoilHydro, ConocoPhilips og Talisman. Både når det gjelder boring, brønnservice og utlån av spesialverktøy tilbyr Odfjell Drilling et vidt spekter av tjenester til petroleumsindustrien. Selskapet, som kontrolleres av Odfjell-familien, har over 2700 ansatte, hvorav ca. 1900 arbeider utenskjærs.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Odfjell AS, J.O. | Bergen Byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.