Nomadic Short Sea Shipping AS

Nomadic Short Sea Shipping AS, Wernerholmsveien 15, Paradis, rederiselskap etablert i juni 2008 med fabrikkeier Trond Mohn og skipsreder Helge Eide Knudsen (Spar Shipping) som de største eierne (begge 32,5 %) sammen med Carisbrooke Shipping, England (20 %). Rederiet ledes av Erik Thulin, tidligere administrerende direktør i kjøleskipsrederiet Green Reefers. Nomadic Shipping AS var opprinnelig navn på kjøleskipsrederiet og kontrolleres av Thulin. Nå er det dette selskapet som administrerer den nye shippingsatsingen i Bergen.

Det nye rederiet får i første omgang en flåte på fire bulkskip og to såkalte “multi purpose-skip” i størrelsen 8100 til 13 400 dvt. Fartsområdet er Middelhavet og Atlanteren med Europa, Karibia og Vest-Afrika som ytterpunkter. Rederiets første skip har fått navnet MS “Nomatic Bergen”. Til å begynne med seiler skipene under britisk flagg, men selskapet vurderer NIS-registrering senere. Skipene er forsikret i det norske markedet, noe som skaper ringvirkninger i norsk og bergensk shippingmiljø.

I tillegg til rederiet planlegges et nytt skipsmeglerfirma, Nomatic Chartering AS, som de ansatte og Nomatic Shipping AS skal eie sammen, og som på sikt skal sørge for oppdrag både til egne og andre rederiers skip.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Spar Shipping-gruppen | Bergen Byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.