Tertnes videregående skole

Tertnes videregående skole, Tertnesveien 29, Tertnes, videregående skole for studiespesialisering, opprinnelig realskole; fra 1964 i tillegg videregående skole for allmenne fag; het til 2007 Åsane gymnas. Realskolen besto fra 1953 til 1973 og hadde fra 1964 felles administrasjon med Åsane gymnas. Mange lærere underviste i begge skoleslag. Skolen lå opprinnelig i Granlia 1. Nytt skolebygg (ark. Sigmund Myking) i Tertnesveien innviet 1972. Et omfattende moderne tilbygg til den gamle skolen (ark. HLM Arkitekter) med Hordaland fylkeskommune som utbygger, ble tatt i bruk høsten 2008. Nybygget er på 2500 m2 fordelt på tre etasjer og kostet nær 60 millioner kroner. Kapasiteten ble samtidig økt fra 300 til 550 elever og studietilbudet utvidet. Vel 400 elever fra høsten 2009.

I tillegg til allmenndannende utdanning har skolen i dag flere yrkesrettede linjer, bl.a. innenfor kunst, formgivning og håndverk, service og samferdsel. Dessuten har skolen fra 2006 status som toppidrettsgymnas. Stig Stordal overtok etter Grete Berg Kirkeeide som rektor fra høsten 2009.

Nye Tertnes vgs. er bygd for fremtiden og er i dag kanskje Bergens mest moderne skole. Ved hovedinngangen, døpt “Midgard”, møter elevene en informasjonstavle der de kan få hjelp til alt fra busstider til romfordeling. Over alt er det elektroniske tavler. Skolen har språklaboratorium og datarom, bibliotek, kantine, kaffebar og sågar en snakkende heis – som i likhet med rektor taler med østlandsdialekt. I første etasje er det passasje til gamleskolen, auditorium med plass til 120 elever, verksteder, garderobeanlegg og arbeidsrom.

Toppidrettsgymnas
Som det eneste fylke i landet har Hordaland fått toppidrettslinjer beregnet for elever som ønsker å satse for fullt på sin idrett med ambisjon om å bli best. I samarbeid med Olympiatoppen, Hordaland fylkeskommune, Tertnes videregående skole og Voss gymnas er det opprettet toppidrettslinjer i både sommer- og vinteridretter. Utøverne innen sommeridrettene får sitt tilbud på Tertnes, mens Voss tar seg av vinteridrettene. Elevene som følger idrettsopplegget, får studiespesialiserende utdanningsprogram over tre år, med inntil 30 elever på hvert klassetrinn. I løpet av skoletiden får elevene trene mellom 10–12 timer i uken foruten temasamlinger over kortere og lengre tid, og trening med klubb om ettermiddagen. Trenerne på idrettslinjen er valgt av Olympiatoppen Vest-Norge, som også har det idrettsfaglige ansvaret.

Skriv ut artikkel

Tilbakemeldinger og innkommende lenker

  1. Tilbaketråkk: Åsane gymnas | Bergen Byleksikon

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.