Hvordan bruke leksikonet?

Du kan orientere deg i leksikonet på ulike måter, enten ved hjelp av søkefeltet eller gjennom den alfabetiske oversikten over artikler. I tillegg har vi utarbeidet et sett med tematiske kategorier, og alle artiklene finnes i en eller flere av disse. Dermed kan du også utforske innholdet i byleksikonet med utgangspunkt i ulike emner.

Vi gjør oppmerksom på at det kan være feil og mangler i kategoriseringen av artikler. Arbeidet med å kategorisere de ca. 4300 artiklene er blitt gjort på dugnad og vi har ikke kontrollert alle artiklene før publisering. Det vil trolig også være nødvendig med en viss justering av kategoriene etter hvert.

Du bør være oppmerksom på følgende når du leter etter opplysninger i byleksikonet:

Personer: Byleksikonet inneholder få artikler om personer, men du kan finne frem til personer ved hjelp av fritekstsøk. Personomtaler finnes ofte i andre artikler, f.eks. om gater og veier oppkalt etter enkeltpersoner. I forbindelse med kategorisering av artiklene er det bare artikler som direkte omhandler enkeltpersoner, eller artikler som inneholder personlister som er gitt kategorien «Personer». Artikler om veier som også inneholder personopplysninger er kun i sjeldne tilfeller (med relativt utfyllende personopplysninger) kategorisert under «Personer».

Eiendommer, bygninger og institusjoner:  Få eiendommer har egne artikler i byleksikonet, men det finnes gjerne korte omtaler av enkelteiendommer/bygninger/institusjoner på slutten av artiklene om gater og veier. Bere et fåtall av disse (og da de med relativt fyldige opplysninger) er plassert i kategorien «Bygninger og anlegg».

Innledning: I den trykte utgaven er en fyldig innledningsartikkel om Bergen i fortid og nåtid. Den finner du nå på øverste menylinje under tittelen «Om Bergen».

Vi viser ellers til veiledning til 2009-utgaven. Denne inneholder bl.a. en forklaring på bruk av forkortelser.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.