Forord av Kunnskapsforlaget

Siden sist

Bergen Byleksikon hadde vært under utvikling i noen år før det kom ut i 1994. Senere har byen gjennomgått store ytre forandringer. Enda mer inngripende er de nye trekk i mange, mange detaljer.

Denne versjonen av verket gir seg ikke ut for å være en fullstendig og inngående revisjon av den første, men tar sikte på med en viss oppdatering å innfri et fremtidig behov.

De nye gate- og veinavn i perioden er kommet med, samt broer og tunneler. Nye trekk i bybildet forøvrig er forsøkt fulgt opp. Mange av de eksisterende gate- og veinavn endret skrivemåte i l994: Allmenning ble til allmenningen, smuget til smauet, plass til plassen. Mange adresser er justert for at de skal samsvare med adgangen til bygningen. Firmaer og institusjoner har flyttet og derved skiftet adresse. Det er kommet nye postnumre, og en rekke postkontor er nedlagt. Disse endringene har det ikke latt seg gjøre å innpass i denne versjonen.

Bergen er et samfunn i utvikling og det vil innebære at et byleksikon fortløpende må bli oppdatert for holde tritt med byen.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.