Forord av Kunnskapsforlaget

Bedre frem, Bergen…

Kunnskapsforlaget mottok i 1978 en henvendelse fra Gunnar Hagen Hartvedt, som tilbød seg å stå som redaktør for et byleksikon for Bergen. Oslo hadde fått sitt byleksikon (også et énmannsverk) allerede 1938, med ny utgave 1966, så det var derfor på høy tid at landets nest største by ble behørig dokumentert i tekst og bilder. Av forskjellige årsaker skulle det imidlertid gå ytterligere 10 år (og komme enda en utgave av Oslo byleksikon) før arbeidet med leksikonet for byen mellom de syv fjell kunne settes i gang våren 1988. I løpet av de følgende fem år har forfatteren skrevet ca. 4000 leksikonartikler, som etter å ha vært gjennomgått av de historiske fagkonsulenter og språklig/redaksjonelt bearbeidet i forlaget, har resultert i det foreliggende artikkeltilfang. Parallelt med dette tekstarbeidet har forlaget gjennomgått et stort antall billedsamlinger for å skaffe til veie det best mulige illustrasjonsmateriale til å supplere og anskueliggjøre teksten. En rekke temakart er blitt spesialtegnet for leksikonet, og stoff som egner seg for slik fremstilling er behandlet i mer enn 30 tabeller knyttet til ulike artikler.

Det er med stor glede og stolthet Kunnskapsforlaget nå legger det fullførte BERGEN BYLEKSIKON frem for leserne, i forvisningen om at boken vil innta sin plass i rekken av standardverker om byen, i tradisjonen fra Absalon Beyer, Edvard Edvardsen, Ludvig Holberg, Hildebrand Meyer, Lyder Sagen og Herman Foss.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.