Om Bergen byleksikon 1994

Bergen byleksikon ble første gang utgitt i 1994 på Kunnskapsforlaget, med Gunnar Hagen Hartvedt som forfatter. Det var da et av Norges mest omfattende lokalleksikon med nærmere 4000 artikler. Leksikonet var illustrert med nye og eldre foto, og i tilknytning til noen av artiklene var det utarbeidet tabeller og spesialkart. Foran i boken var det en innledning om Bergen i fortid og nåtid. Også denne var skrevet av Gunnar Hagen Hartvedt, med unntak av artikkelen om handel og industri som var skrevet av Anders Bjarne Fossen og Anders Haaland. Bak i boken var det et register med navn på personer, steder, institusjoner osv. som var nevnt i leksikonet, men som ikke hadde egne oppslagsord.

Redaksjonen besto av Jon Gunnar Arntzen og Reidar Hanssen, med Anders Bjarne Fossen og Anders Haaland som historiske konsulenter. Økonomisk støtte til utgivelsen var gitt av Bergen kommune, Bjørneseths Fond, Det Nyttige Selskab og Norsk faglitterært forfatterfond.

Informasjon

Bestillingsskjema skal benyttes for henvendelser til Bergen Byarkiv, der det gjelder:
  • Bestillinger
  • Generelle spørsmål
  • Digitalisering
  • Annet

Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
  • Har tilbakemeldinger til en artikkel

Bestillinger eller andre henvendelser

For å bestille en tjeneste eller tilgang til arkiver, bruk eksternt skjema:

Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv

Tilbakemelding / kommentar til artikkel

NB! Dette skjemaet er laget for tilbakemelding på selve artikkelen, ikke for bestillinger av arkivsaker, digitaliseringer eller innsyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.