Olav Kyrres gate

Olav Kyrres gate før brannen. Arkivet etter Reguleringsvesenet, BBA-0967. Fotograf Mittet.

Olav Kyrres gate før brannen. Arkivet etter Reguleringsvesenet, BBA-0967. Fotograf Mittet.

 

Olav Kyrres gate etter brannen. Arkivet etter Stadsingeniøren, BBA-0193. Fotograf ukjent, januar 1916.

Olav Kyrres gate etter brannen. Arkivet etter Stadsingeniøren, BBA-0193. Fotograf ukjent, januar 1916.

 

Disse bildene viser Olav Kyrres gate før og etter brannen. Førbildet er tatt i krysset mellom Olav Kyrres gate og Starvhusgaten, og viser en livlig sentrumsgate med forretninger på gateplan og leiligheter i de øvrige etasjene. Bildet etter brannen er tatt litt lengre ned i Olav Kyrres gate, nærmere Ole Bulls plass. Det er vanskelig å skjelne ruinene av de ulike husene på venstre side av gaten. Den store gavlen som står igjen midt i bildet, er gavlen til hjørnehuset mot Walkendorfsgate (Walkendorfsgate 5). På før-bildet er dette det lyse huset omtrent midt i husrekken på venstre side. Vi skimter også litt av gavlen. På begge bildene ser vi Korskirkens spir i enden av gaten.