Store Markevei mot Klosteret

Store Markevei før brannen. Arkivet etter Reguleringsvesenet, BBA-0967. Fotograf: C.A. Eriksen.

Store Markevei før brannen. Arkivet etter Reguleringsvesenet, BBA-0967. Fotograf: Knud Knudsen. Utsnitt.

 

Par 4 A_0193_12_B_01_30%

Store Markevei etter brannen. Arkivet etter formannskapet i Bergen, trolig Atelier Knudsen, januar 1916.

 

Disse bildene viser en av det gamle sentrums mest sentrale gater, Store Markevei. Før-bildet er et utsnitt av et fotografi tatt av Knud Knudsen, som tilsvarer noenlunde det utsnittet vi ser på bildet som er tatt etter brannen. Vi kjenner igjen et hus på begge bildene, nemlig hjørnehuset mot Fortunen, Store Markevei 36, med det runde tårnet på hjørnet. Murhuset helt til venstre i billedkanten på etter-bildet er Store Markevei 20, som lå på hjørnet mellom Markeveien og Stokkebæksmuget.