Hva
Salmonella er en gruppe bakterier som kan forårsake en kraftig tarmbetennelse hos mennesker. Vanligvis smittes mennesker gjennom mat som inneholder salmonellabakterier. Se også næringsmiddelkontroll og kjøttkontroll.
Hvor
Opplysninger om salmonellutbrudd finnes i arkivet etter Næringsmiddelkontrollen oppbevart ved Bergen Byarkiv.
Hvilke opplysninger
I Næringsmiddelkontrollens arkiv, A-2311, serie Ea, volum 13 finnes redegjørelse, analyser og andre dokumenter vedr. Salmonellautbruddet i Bergen, 8. – 17. september 1966. I alt ble 700 bergensere syke etter å ha spist salmonellainfiserte kjøttvarer. 50 av dem ble så syke at de måtte innlegges på sykehus.
Lover mv. knyttet til emne
- Se lovene vedr. Kjøttkontroll og Næringsmiddelkontroll.
Lister og referanser
- Bergen kommune, Næringsmiddelkontrollen, A-2311, Ea:13
Skriv ut artikkel
Informasjon
Tilbakemeldingsskjema skal benyttes hvis du:
Bestillinger eller andre henvendelser
Bestillingsskjema hos Bergen byarkiv
Tilbakemelding / kommentar til artikkel