Hva

Salmonella er en gruppe bakterier som kan forårsake en kraftig tarmbetennelse hos mennesker. Vanligvis smittes mennesker gjennom mat som inneholder salmonellabakterier. Se også næringsmiddelkontroll og kjøttkontroll.

Hvor

Opplysninger om salmonellutbrudd finnes i arkivet etter Næringsmiddelkontrollen oppbevart ved Bergen Byarkiv.

Hvilke opplysninger

I Næringsmiddelkontrollens arkiv, A-2311, serie Ea, volum 13 finnes redegjørelse, analyser og andre dokumenter vedr. Salmonellautbruddet i Bergen,  8. – 17. september 1966. I alt ble 700 bergensere syke etter å ha spist salmonellainfiserte kjøttvarer. 50 av dem ble så syke at de måtte innlegges på sykehus.

Lover mv. knyttet til emne

Lister og referanser

  • Bergen kommune, Næringsmiddelkontrollen, A-2311, Ea:13
Skriv ut artikkel

Skrevet av