Hva

Til julebordet er kun det beste godt nok!
Til julebordet er kun det beste godt nok! Fra arkivet etter Morgenavisen A/S.

Julebord-sesongen er en slags unntakstilstand for hotell- og restaurantnæringen. Kapasiteten skal økes og sesongen er kort og hektisk. Dette skal selvfølgelig ikke gå ut over kvaliteten på julebordframbudet. Hvert eneste år får Næringsmiddeltilsynet likevel henvendelser fra personer som mener de er blitt matforgiftet på julebord. Næringsmiddeltilsynet følger derfor julebordframbudet med argusøyne. Se også Næringsmiddelkontroll.

Hvor

Bergen kommune. Næringsmiddelkontrollen (A-2311)

Hvilke opplysninger

Det ble laget rapporter om julebordframbudet i Bergensområdet både i 1991 og 1992. Her kan man lese om bakteriologiske undersøkelser og form og kvalitet på julebordframbud på ulike hoteller og restauranter. Det ble særlig lagt vekt på undersøkelser for mulig forekomst av matforgiftningsbakterier. I tillegg forekommer det spredte opplysninger om kontroll av julebord flere steder i Næringsmiddeltilsynets arkiv.

Lover mv. knyttet til emne

Se Næringsmiddelkontroll

Lister og referanser

  • BBA A-2311 Bergen kommune. Næringsmiddelkontrollen: Jg vol. 2 nr 2 og Xc vol. 1, nr. 2 og 8
Skriv ut artikkel

Skrevet av