Hva
![Fra Alette Sofie Fasmers kokebok, 1858.](https://www.bergenbyarkiv.no/oppslagsverket/wp-content/uploads/sites/4/2014/06/614_FasmerKokebok1JUST2-179x118.jpg)
Med matoppskrifter menes her en beskrivelse av hvordan man tilbereder ulike matretter.
Hvor
Matoppskrifter finner man hovedsaklig i arkiver etter skoler, som har hatt matlagning som en del av undervisningen, og i arkiver etter privatpersoner og institusjoner. Hos oss har vi oppskrifter i arkivet etter Bergen Kokk- og Stuert skole (A-2380), Bergen kommunale husmorskole (A-2849), en nydelig liten kokebok fra 1858 – arkivskaper Alette Sofie Fasmer (fra Alvøen Papirfabrikk, Fasmer privat, A-0143-as13) og diverse oppskrifter på institusjonsmat fra Neevengården sykehus (A-1887).
Klausulering og tilgang
![Elever og lærere på kjøkkenet, Bergen Kokk- og Stuertskole.](https://www.bergenbyarkiv.no/oppslagsverket/wp-content/uploads/sites/4/2014/06/615_A2380_3just-179x118.jpg)
Materialet er offentlig tilgjengelig.
Prosedyrer for bestilling/fremfinning
Vanlige bestillingsrutiner.
Lister og referanser
- Bergen Kokk- og Stuertskole: A-2380
- Bergen kommunale husmorskole: A-2849
- Alvøen Papirfabrik, Fasmer privat: A-0143-as13
Skriv ut artikkel
3 Tilbaketråkk